“X-men: Apocalypse” Post-Credits

Sinister.pngПожене не исках ревюто да е много дълго, реших да изнеса кредитите в отделен пост. Както ви описах ситуацията в киното (без въздух и адски неудобно толкова дълго време), беше адски трудно да накарам приятелите ми да останат и да изгледат така интересните 10-15 мин букви … за една кратка сценка, която не ги очарова много 😀 .

Въпреки това, в кредитите ни беше загатнато какво може да очакваме в евентуален бъдещ филм. След като виждаме как X-men спират Apocalypse от разрушението на земята и естествено има хепи енд за почти всички, следват така дългите бууукви 😀 И след тях имаше кратка сцена, разкриваща един опасен и голям суперзлодей (юпии).

В кратката сцена се връщаме на мястото, където се правят експериментите Weapon-X. Там където Джейн, Циклоп и Нощна сянка освободиха Върколака, където скелета му е подменен с такъв от адамантиум*. Така както и в предишните филми, това е по идея на Уилям Страйкър, но в тази нова времева линия, Логан е освободен от килията си и избива войниците на Страйкър. Виждаме мистериозна фигура разхождаща се сред телата след бягството на Върколака. Обикаляйки, той най-накрая намира това, което търси – флакон с кръвта на Логан, на който пише “Weapon X”. В следващия момент флакона бива прибран в куфарче с надпис “ESSEX CORP“. А ето това ни довежда и до самоличността на мистериозния. Името може да е ново за филмовата вселена на X-men, но заклетите фенове на X-men знаят, че това куфарче е свързано с Натаниел Есекс, познат още като Mister Sinister (Господин Зловещ).

46a580d3247fbfd874c75b168c745566cd6e884bdd864593f55058577e29b7d9

Mister Sinister прави своя дебют в комиксите през далечната 1987 година в “Uncanny X-Men #221”. Роден през 19ти век като Натаниел Есекс, той е бил учен интересуващ се от мутации. Провеждал е неетични и опасни експерименти с цел ускоряване на еволюцията чрез мутация. Скоро живота му се пресича с Apocalypse, който го транформира в Mister Sinister. Благодарение на тази генетична промяна, той добива способности като телекинеза, манипулиране на съзнанието, проекция на енергия, регенерация и др. Всичко това, съчетано със собствения му природния интелект го превръща в един от най-опасните врагове на X-men.

X23-character
Cover of X-23 #1 (September 2010), textless variant. Art by Gabriele Dell’Orro

След като Mister Sinister беше загатнат в края на X-men: Apocalypse, какво може да означава това за бъдещето на поредицата за X-men? Флакона с кръвта на Върколака предполага, че той ще е свързан с Вълколака 3 (последната поява на Хю Джакман като мутанта). И докато сюжетните детайли са много, много оскъдни, знаем че Ричард Е. Грант е прослушан миналия месец за роля на “villainous mad scientist type” (няма да го превеждам, защото се губи ефекта), което доста добре се вписва в описанието за Mister Sinister. Също така се говори, че женския клонинг на Върколака, X-23, ще се появи във филма, така че може да се счита, че Sinister е отговорен за създаването ѝ, използвайки ресурси на Essex Corps.

Mister Sinister не остарява, което позволява поява му в други X-men филми, в места от различни времеви периоди изглеждайки по един и същи начин. Sinister има история също с Гамбит в комиксите, така че може би ще се появи в соловия му филм.

Ако има някой суперзлодей, който вярно е следвал Apocalypse, то това е Mister Sinister. Той е участвал в няколко анимационни поредици и видео игри, но вече е готов и е време да излезе и в игрален филм.

*Адамантиум – измислена метална сплав, която е почти неразрушима. Според комиксите компонентите на сплавта се съхраняват на отделни блокове от смола, докато не дойде момента за леене. Адамантиума се получава от разтопяването на блоковете заедно, смесвайки компонентите си, докато смолата не се изпари. Справта трябва да се отлее в рамките на осем минути. Сплавта има много стабилна молекулярна структура, която предпазва от повторно разтопяване дори температурата да е толкова висока, колкото при първоначалното топене. В своята твърда форма, материала е с тъмно сив металик цвят, лъскав и прилича на висококачествена стомана или титан. Почто невъзможно е да се разруши или нарани. В Marvel вселената сплавта се използва рядко, поради високата си цена, липса на суровини и невъзможността да се манипулира лесно с нея.

Source 

Advertisements

One thought on ““X-men: Apocalypse” Post-Credits

  1. Pingback: X-men: Apocalypse / ревю – Seasons Of Aya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s