Отряд самоубийци (Suicide Squad): Поредния филм по комикс?

suicide_squad_featured

Тази година има толкова много филми, базирани на комикси, че не знам от къде да започна. Вече няколко излязоха (“Deadpool” и “Batman V Superman: Dawn of Justice“), от които гледах първият (очаквайте ревю скоро, скоро 🙂 ). Има толкова други, които чакам с такова нетърпение (“X-Men: Apocalypse” и “Captain America: Civil War“), че няма на къде вече. Но има един филм, който предстои да излезе Август и съм с малко смесени чувства. Да, говоря за “Suicide Squad“.


Хем го очаквам да излезе и е един от набелязаните ми за задължително гледане филми тази година, хем имам едно лошо предчувствие че може да се окаже поредния прост филм по комикси. Да, хайде признайте си, всички сме гледали поне един такъв. По-конкретно не си представям поредния образ на Жокера (the One and Only) в лицето на Джаред Лето. На фона на въплатилите се до сега в кожата на Жокера: Цезар Ромеро (през 1966г.), Джак Никълсън (през 1989г.) и Хийт Леджър (през 2008г.) не съм си създала все още виждането за Лето в тази роля. Неоспорим факт е, че всеки от гореспоменатите актьори придава съвсем различен облик на един от най-обичаните суперзлодеи ever. Нека да не бързам със заключенията. Пък кой да знае: може да се окаже добро решение на сценаристите и режисьорите точно Лето да е the right one за ролята.

joker_actorsОстаналия актьорски състав и изиграните от тях роли звучат доста интересно. Харли Куин според мен ще е звездата на филма – все пак никога преди, в никой филм не е пресъздавана по какъвто и да е начин. Надявам се Марго Роби, която безкрайно харесвам, да оправдае очакванията на всички, защото каквото и да си говорим – всички имаме една съвсем различна от видяното в трейлърите представа за Харли Куин.

В продукцията още ще видим Бен Афлек (Батман), Джай Кортни (Капитан Бумеранг), Уил Смит (Дедшот), Кара Делевин (Енчантрес), Адам Бийч (Слипнот) и други известни и неизвестни.

Колкото до сюжета:

“Супергероите не винаги са отговора на всеки проблем. Понякога екстремните ситуации изискват есктремни мерки … или екстремни индивиди. Или тези индивиди, които в прословутия затвор Belle Reve наричат суперзлодеи. 

Разбира се, никой официално няма да признае и частица от това. Това е и очарованието на Task Force X, или по-известни с прякора си: Suicide Squad. Този екип от суперзлодеи, сглобен от директор Аманда “The Wall” Уолър, получава много опасни операции в замяна на намаляване на престоя им в затвора. И под опасни се има предвид много опасни. Независимо от способностите и талантите, всеки член на екипа е излишен – очаква се, че много от тях няма да се завърнат. Всеки от тях има взривно устройство на врата си, което осигурява подчинение. Ако някои от тях се опита да избяга по време на мисия … е, бягството не е опция. Избягай и БУМ!

Една група от суперзлодеи, която имат право да вземат драстични мерки в името на изпълнение на мисията? Няма начин това да свърши зле. “

source: http://www.dccomics.com/characters/suicide-squad

 

В галерият по-долу може да видите постерите до момента, а съвсем още малко по-надолу и любимия ми трейлър на филма.

Enjoy ! 🙂

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

One thought on “Отряд самоубийци (Suicide Squad): Поредния филм по комикс?

  1. Точно Лето не мисля, че ще е най-слабата част на филма. От това, което виждаме в трейлърите до момента си е доста откачен. Да не говорим, че не е излизал от ролята и през цялото време е тормозил колегите си (навремето Хийт Леджър се беше затворил в една стая за месец, за да може да “влезе в кожата” на Жокера, така че Лето може да се каже му подражава). Външния му вид ми е малко съмнителен и все се надявам да го компенсира с актьорска игра.

    Джай Кортни, от друга страна, не е точно добър актьор според мен, така че може би той ще е слабото звено. Не сме виждали и много от другите в действие, така че остават доста въпроси без отговори. Assault on Arkham беше супер, така че се надявам и тук да се справят добре. Но ще поживеем и ще видим. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s