Стивън Кинг и последната книга от трилогията за Бил Ходжис

End_of_Watch_cover

Като голям фен на Стивън Кинг с нетърпение чакам излизането на третата и последна книга от трилогията за Бил Ходжис, а именно: “End of Watch“. От година насам чета новоизлезлите книги на Краля още когато ги публикуват на английски език, защото нямам нужното търпение да изчакам превода на български език.

В тази последна книга отново се срещаме с Брейди Хартсфийлд, извършителя на мелето пред Общинския център (известно още като Mercedes Massacre), който след като е заловен е вкаран в болница за душевно болни. Той е там от пет години, във вегетативно състояние и според неговите лекари няма шансове за пълно възстановяване. Но зад лигавенето и празния поглед, Брейди е повече от буден и благодарение на владеенето на нови смъртоносни възможности, той започва да сее невъобразим хаос без дори да излиза от болничната си стая.

От друга страна виждаме пенсионираният Бил Ходжис, героят от “Мистър Мерцедес” и “Търси се” който вече управлява Агенция за разследвания, със партньора си Холи Гибни – жената, която срещнахме в първата книга. Когато Бил и Холи са повикани на местопрестъпление за самоубийство, което свързано с Mercedes Massacre, те се оказват въвлечени в най-опасния им случай до сега, рискувайки техните и тези на Джером и Барбара Робинсън животи.

Брейди Хартсфийлд се завръща и планира отмъщение не само за Ходжис и приятели му, а и за целия град.

Е, да си призная звучи интересно. Дано и наистина е такова, но предвид че са много малко произведенията на Стивън Кинг, които да не са ме грабнали – очаквам наистина да е интересно четиво.

Книгата излиза официално месец Юни тази година. Предполагам, че както до сега издадателя на преведената на български книга ще е Издателство Плеяда и ще се мобилизират да излезе на българския пазар за Коледния панаир на книгата.

А до тогава ще трябва да почакаме …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s